Kränga däck pris

dackfirmaborlange

Kontakt

0243-23 00 28

Kupolen 53

781 70 Borlänge

Öppettider

Måndag 08:00 - 20:00
Tisdag 08:00 - 20:00
Onsdag 08:00 - 20:00
Torsdag 08:00 - 20:00
Fredag 08:00 - 18:00
Lördag 09:00 - 18:00
Söndag 09:00 - 18:00

Priser

Däckskifte

Personbil 329 kr

SUV 389 kr

Manuell domkraft 500 kr

Balansering

13-16”  85 kr/hjul

17-18”  85 kr/hjul

19-22”  95 kr/hjul

Däckhotell

Personbil  929 kr/säsong

SUV/Lätt lastbil  989 kr/säsong

kränga däck pris

Om du har en bil råder det ingen tvekan om att du bör byta däck på den regelbundet. Det finns många anledningar till varför du bör byta hjul på din bil. Det är viktigt att byta dem regelbundet eftersom de slits ut och behöver bytas ut.

kränga däck pris

Den billigaste metoden för att byta däck är att veta hur man byter däck själv. Om du vet hur du byter däck behöver du bara däcket, en domkraft, en skiftnyckel och några minuters tålamod byta däck pris.

kränga däck pris
kränga däck pris

Byta Däck Pris

Vad kostar det att byta däck?

Det är ingen hemlighet att bilhjul kostar mycket pengar. Ju mer du kör, desto mer spenderar du på dem. Så, när det är dags att byta ut dem behöver du leta efter en bra affär. Du kanske har fått några nya däck från en butik eller online, men det är fortfarande en bra idé att kolla efter ett erbjudande innan du köper. För ibland kan du hitta något erbjudande på hjul som inte kostar dig en förmögenhet.

kränga däck pris

Den vanligaste orsaken till att dina däck slits är när du kör över gropar och ojämna underlag. Detta orsakar skador på däckets gummi- och stålbälten, vilket leder till skadade slitbanor, vilket kan orsaka dragproblem på vägen eller göra att styrningen känns hal byt däck byta däck pris

En annan metod är att jämföra däckskifte priser för olika verkstäder som kan kosta mellan 200 – 450 kronor byta vinterdäck pris.

Däckfirma Borlänge  Hjul borlänge
kränga däck pris
kränga däck pris

Våra Tjänster

Däckbyte

Balansering av däck

Däckhotell

Däckreparation

MC däckservice

Personbilsdäck

Viktiga Datum

 • Vinterdäck Datum (1 december – 31 mars)
 • Sommardäck datum (1 april – 30 november)
 • Dubbdäck datum (får användas under perioden 1 oktober – 15 april)
 • Dubbdäck förbjudet (förbjudet att användas 16 april – 30 september)

kränga däck pris
kränga däck pris

Vinterdäck- Sommardäck lag

Sverige har nya säkerhetsbestämmelser om körning på vägar med vinterförhållanden, bestämmelserna kallas för Vinterdäck lag. Denna förordning säger att alla bilar som körs under vinterförhållanden, från 1 december till 31 mars, måste vara utrustade med vinterdäck (däck speciellt utvecklade för vinterförhållanden). Snö, is eller frost på någon del av vägen eller intilliggande vägar och yta anses alla som vinterliga förhållanden byta vinterdäck pris.

 • Vinterdäck Datum (1 december – 31 mars)
 • Sommardäck datum (1 april – 30 november)
 • Dubbdäck datum (får användas under perioden 1 oktober – 15 april)
 • Dubbdäck förbjudet (förbjudet att användas 16 april – 30 september)

kränga däck pris

Det är ett måste att under perioden 1 december – 31 mars använda vinterdäck. Sista datumet för att byta till vinterdäck blir då sista dagen i november.

Byte till sommardäck börjar från och med 1 april då sista vinterdäck datum är 31 mars. Du behöver också ta reda på rådande lagar gällande däckbyte datum då det kan innebära uppskjutning som hänt året 2020 när Transportstyrelsen sköt upp datumet för däckbyte två veckor på grund av COVID-19 byta däck vinterdäck.

Vinterdäck

Det finns tre grundläggande skillnader mellan sommardäck och vinterdäck: deras struktur, gummiblandning och slitbanemönster.

Vinterdäck har högre naturgummiinnehåll som håller dem smidiga i kyla. Ju mjukare de är, desto mer kan däcket kopplas samman med vägytan, vilket förbättrar greppet och hanteringen. Till skillnad från sommardäck, som härdar snabbt vid kalla temperaturer, fungerar vinterdäck bäst vid temperaturer under +7 grader C byta däck däcktryck.

Däckfirma Borlänge  Skifta däck på fälg pris

kränga däck pris

Vinterdäck har också tusentals små spår (så kallade siper) i sina slitbanor som används för att sprida vatten och förhindra vattenplaning. Dessa spår biter i snön, slaps och is och ger optimalt grepp på vägen.

De har också ett djupt slitbanemönster. Detta ger ett hålrum för snö. Konstigt nog, ingenting griper snö bättre än snö, och den komprimerade snön förstärker greppeffekten och ger dragkraft för att skjuta fordonet framåt på snöiga och isiga vägar byta däck mönsterdjupet.

kränga däck pris
kränga däck pris
kränga däck pris
mönsterdjupet

Dubbdäck

 • Dubbdäck datum (får användas under perioden 1 oktober – 15 april)
 • Dubbdäck datum (förbjudet att användas 16 april – 30 september)
 • Vinterdäck Datum (1 december – 31 mars)
 • Sommardäck datum (1 april – 30 november)

Det finns två varianter för vinterdäck:

Dubbdäck: ett bra grepp på snö och isiga ytor men orsakar mycket slitage på vägarna.

kränga däck pris

Friktionsdäck: ett bra grepp på snö, mindre grepp på is, mindre slitage på vägarna byta däck balansera däck.

Dubbdäck datum gäller under perioden från 1:a oktober ända fram till 15:e april, och det är under den perioden man får använda dubbdäck.

kränga däck pris

Däcktryck

Däcktryck är något viktigt av flera anledningar: det påverkar hur mycket luft du släpper in i däcken och hur länge de håller, det påverkar hur mycket drag du får när du kör och det påverkar mängden buller som däcken ger när du svänger och bromsar. Med dessa faktorer i åtanke är det inte en överraskning att det är viktigt att följa det rekommenderade däcktrycket för ditt fordon byta däck datum och lag

Däckfirma Borlänge  Däckskifte pris borlänge

kränga däck pris

Hur mycket luft i däcken ska vara kan variera från bil till annan, men generellt brukar det vara något runt 2.5 bar. Man kan också se det vid förardörren eller på tanklocket eller så läser man instruktionsboken som tillhör bilen.

Balansering

Varför behöver du balansera däck?

Däck och hjul kommer inte från tillverkaren i perfekt skick och redo att gå. Även om de kan verka enhetliga för ögat, har däck och hjul ofta variationer i vikt genom hela strukturen. Normalt slitage kan också ändra balans på hjul och däck. När dina hjul inte är balanserade snurrar dina däck inte smidigt. Detta påverkar hur ditt fordon fungerar byta däck sommardäck.

Hur görs balanseringen?

Däck balanseras efter att de har monterats på hjulet. Moderna däckbutiker använder en datoriserad rotations balanseringsmaskin. Däck går på maskinen och snurrar med motorvägshastigheter. Datorn läser var däcket är obalanserat och anger var vikter ska placeras på hjulet. Teknikern placerar tunna metallbitar på fälgen för att motverka tunga fläckar. Sedan snurrar teknikern hjulet igen för att säkerställa att det har rätt balans byta däck dubbdäck.

Vad är tecknen på ett däck som inte är i balans?

 • Konstiga vibrationer
 • Ovanligt slitbane slitage 
 • Slitna upphängning komponenter 
 • Förändringar i bränsle körsträcka
kränga däck pris
kränga däck pris
kränga däck pris

Mönsterdjupet

Vinterdäck mönsterdjup

Vinterdäck har olika mönsterdjup som kategoriseras i tre typer beroende på fordonens vikt:

 • Upp till 3.5 ton: minsta mönsterdjupet är 3 mm
 • Över 3.5 ton: minsta mönsterdjupet är 5 mm

Mönsterdjup sommardäck

Sommardäck har också olika mönsterdjup varianter beroende på fordonens totalvik:

 • Högst 3.5 ton: 3 mm
 • Mer än 3.5 ton: 5 mm
 • Mer än 3.5 ton släpvagn: 1.6 mm